Orzechy nerkowca KOSTKA 1 kg
Opis
ORZECHY NERKOWCA
Surowe
Źródło magnezu, cynku i żelaza
Pyszne, delikatne w smaku i ŚWIEŻE orzechy nerkowca
Jasnokremowa barwa, orzechy twarde i przyjemnie kruche, bez obcych posmaków i zapachów
Orzechy nerkowca są jednymi z najpopularniejszych orzechów. Nie ma wątpliwości, że same nerkowce są od dawna cenione za słodki smak, miękką chrupkość i wartości odżywcze. Orzechy nerkowca mają mniejszą zawartość tłuszczu niż większość orzechów, około 75% to nienasycone kwasy tłuszczowe. Większość zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych to kwas oleinowy, który jest tym samym jednonienasyconym tłuszczem, który znajduje się w oliwie z oliwek, dobrze znany jako przyjazny dla serca i wspierający HDL lub „dobry” cholesterol. Jedna czwarta filiżanki tych pysznych orzechów dostarcza ponad 37% dziennej zalecanej wartości dla tłuszczów jednonienasyconych.
Orzechy nerkowca są bogatym źródłem niezbędnych minerałów, zwłaszcza manganu, potasu, miedzi, żelaza, magnezu, cynku i selenu. Garść orzechów nerkowca dziennie zapewni wystarczającą ilość tych minerałów, aby zapobiec gromadzeniu się niedoborów. Orzechy nerkowca są również źródłem następujących witamin: B1, B2, B5 i B6, dosłownie garstka tych orzechów zapewnia około 30% zalecanego dziennego poziomu pirydoksyny, która jest bardzo trudna do pozyskania z innych źródeł żywności, a także Niacyna, która pomaga zapobiegać zapaleniom skóry.
Produkt jest jednym z naszych bestsellerów i pochodzi z systematycznych, świeżych dostaw
Skład
100% orzechy nerkowca
Zastosowanie
dodatek do sałatek i dań
główny składnik do wegańskich serów i nabiału
polecamy w połączeniu z żurawiną - pyszna przekąska!
przekąska dla osób lubiących naturalny smak bez dodatku soli
po uprażeniu nabierają chrupkości i intensywności w smaku
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 2416 kJ / 582 kcal
tłuszcz - 44 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g
węglowodany - 27 g,
w tym cukry - 5,9 g
błonnik - 3,3 g
białko 18 g
sól - 0,03 g
Kraj pochodzenia: Burkina Faso, Togo, Benin - w zależności od partii produktu
Warunki przechowywania:
Orzechy należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Należy pamiętać, że każde orzechy łatwo chłoną wilgoć. Zalecamy żeby dobrze zamknąć opakowanie po każdorazowym otwarciu lub trzymać w szczelnym pojemniku aby produkt był świeży i zachował swoje walory smakowe jak najdłużej.