Migdały blanszowane 500 g
Opis
MIGDAŁY BLANSZOWANE
Niepokruszone, ładne, wysokiej jakości
Bez konserwantów
Kwasy tłuszczowe - linolowy i linolenowy
Bez GMO
Migdały rosną w łupinie, po usunięciu skórki w procesie zwanym blanszowaniem powstaje biały migdał bez skórki. Obrane ze skóry migdały są znane ze swojej słodyczy, a dokładniej ze szczególnie wyrazistego smaku „marcepanu”. Regularne spożywanie migdałów pomaga zwiększyć poziom lipoprotein o wysokiej gęstości (HDL) oraz obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL). Ta równowaga jest niezbędna do utrzymania zdrowego poziomu cholesterolu, a redukcja LDL (złego cholesterolu) jest zawsze dobrą rzeczą.
Wiele osób uważa, że słowo tłuszcz oznacza coś negatywnego, ale w rzeczywistości niektóre kwasy tłuszczowe są niezbędne i są bardzo korzystne dla ogólnego stanu zdrowia, ponieważ organizm nie może wytwarzać własnych kwasów tłuszczowych, dlatego musimy je dostarczać z zewnątrz. Zawierają dwa bardzo ważne kwasy tłuszczowe, linolowy i linolenowy.
Migdały zawierają również dwa ważne dla mózgu składniki odżywcze, ryboflawinę i L-karnitynę, które często są trudne do pozyskania z innych źródeł w diecie. Spożywanie migdałów jest wysoce zalecanym sposobem na zwiększenie spożycia tych składników odżywczych dla mózgu
Skład
100% migdały
Zastosowanie
dla osób lubiących naturalny smak bez dodatku soli
półprodukt mąki migdałowej
samodzielna przekąska
dodatek do likierów i nalewek
Wartości odżywcze na 100 g produktu
Wartość energetyczna - 2487 kJ / 602 kcal
tłuszcz - 51 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g
węglowodany - 5,6 g,
w tym cukry - 5,5 g
błonnik - 10 g
białko 24 g
sól - 0,01 g
Kraj pochodzenia
USA/Australia (w zależności od partii)
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu.
Należy pamiętać, że każde orzechy i nasiona łatwo chłoną wilgoć. Zalecamy żeby dobrze zamknąć opakowanie po każdorazowym otwarciu lub trzymać w szczelnym pojemniku aby produkt był świeży i zachował swoje walory smakowe jak najdłużej.
Produkt jest jednym z naszych bestsellerów i pochodzi z systematycznych, świeżych dostaw.