Jagody goji 500 g
Opis
Jagody goji 500 g
- Bez konserwantów
- Superfood
Małe czerwone jagody o długości do 2 cm, rosnące na krzewie Lycium Barbarum (kolcowój pospolity, kolcowój szkarłatny) odpowiednio wyselekcjonowane, wysuszone naturalnie, bez konserwantów. powierzchnia pomarszczona, z dopuszczalnymi naturalnymi przebarwieniami i białym nalotem. Barwa czerwona. Smak lekko słodkawy z gorzkim posmakiem, pozbawiony obcych zapachów i posmaków.
► Składniki: jagody goji suszone (surowiec zawiera alergen dwutlenek siarki naturalnie występujący w glebie i powietrzu)
► Zastosowanie:
- Dodatek do wypieków, sosów, ciast i deserów
- Samodzielna przekąska dla osób lupiących wytrawny smak
- Dodatek do porannej porcji musli lub owsianek
► Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1515 kJ / 360 kcal; tłuszcz - 7,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g; węglowodany - 58 g, w tym cukry - 56 g; błonnik - 7,8 g; białko - 12 g; sól - 0,06 g.
► Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Zalecamy żeby dobrze zamknąć opakowanie po każdorazowym otwarciu lub trzymać w szczelnym pojemniku aby produkt był świeży i zachował swoje walory smakowe jak najdłużej.